Korkuteli Belediye Başkanımız Hasan Ali İrban, İlçemizde hizmet veren Özel Korkuteli Umut Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Kurum Müdürü Bayram Serik, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Demir ve öğrencilerle ile bir süre sohbet eden Başkan İrban daha sonra kısa bir açıklama yaptı.

Başkan İrban açıklamasında, “Hepimizin bildiği son 15 yılda devletimiz tarafından yapılan uygulamalar, verilen haklar ve daha fazla sahip çıkılması engellilere yönelik bilincin daha da artmasını sağladı. Yani son yıllarda engelli bireylerimize ve onların ailelerine daha fazla sahip çıkıldığını net bir şekilde görüyoruz. Artık aileler engelli fertlerini toplumdan uzak tutmaya, onları saklamaya çalışmıyor. Aileler şimdi engelli çocuklarını ve yakınlarını toplumsal hayata daha fazla katıyorlar. Bu bilincin yerleşmesi çok iyi oldu. Engelli bireylerimiz kadar onlarla ilgilenen yakınlarının da yükünün çok ağır olduğunu biliyoruz. Bu yükü birazda olsa hafifletmek hepimizin görevidir” dedi.

“Engelli bireylerimizin meselesi ilk başta insani ve vicdani sorumluğumuzundur” şeklinde sözlerini sürdüren başkan İrban, “ Biliyoruz ki, her birey potansiyel bir engellidir. Geçirilecek bir felç, yaşanan bir kaza hepimizi her an engelli yapabilir. Sadece özel günlerde değil her daim engelli bireylerimize sahip çıkmak, onlara tanınan ayrıcalığı gasp etmeden fazlasını yapmak,  dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir. Engelli bireylerimize karşı toplumsal duyarlılığın daha fazla artmasını arzuladığımı belirterek, tüm engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tekrar kutluyorum” dedi.