BAŞKANIMIZ İRBAN FRANSA’DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ

Fransa’nın Strazburg kentindeki Avrupa Konseyi binasında gerçekleşen İdeal Kent Ödül Töreninde Mimari Koruma Ödülü’nü alan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ali İrban, ödülü Korkuteli halkı ve Belediye adına aldığını söyledi.

MİMAR İRBAN MEDRESEYE EL ATTI

Göreve geldiği ilk günlerden itibaren ilçede el atılması gereken sorunlardan bir tanesini atıl durumda olan Sinaneddin Medresesi olarak gören Başkanımız İrban bu konuda attığı adımların ödülünü aldı. 26 – 28 Ekim 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleşen  “Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler” ana temalı Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresinde ödül alan Belediye Başkanımız İrban emeğinin karşılığı görmüş oldu.

TOPLUMA KAZADIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Strazburg'daki Avrupa Konseyi binasında gerçekleşen Kongre kapsamında Kente ve Kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen uluslararası ideal kent ödülünü alan Belediye Başkanımız Sayın Mimar Hasan Ali İrban konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi: “İlçemizde bulunan ve ilçemizin önemli bir değeri olan Sinaneddin medresesi’nin  atıl durumda olduğunu ve bu olaya çok üzüldüğümü, Belediye başkanlığı görevine geldiğim ilk günlerde söylemiştim. Medrese ilçemizin en büyük değerlerinden biri  mutlaka ilçemize kazandıracağız demiştim. Mimar bir Belediye Başkanı olarak, yıllardır kaderine terk edilmiş ve kapısına kilit vurulmuş Sinaneddin Medresesini tekrar topluma kazandırmak halka faydalı hale getirmek için yola çıktık. Bu konuda neler yapabiliriz diye araştırmalarda bulunduk” dedi.

“KORKUTELİ GERÇEKTEN GÜZEL OLACAK”

“Halkın en faydalı şekilde kullanımı ve kentte yaşayanların hayatlarına pozitif sosyal fayda sağlanması için yapılan yenileme projesi ile tarihi Medrese yapısı, bir nevi “yaşayan tarihi kültür ve sanat merkezi” haline getirilerek, halkın aktif olarak kullanımına sunulması için Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi millet kıraathanesi olarak kullanıma sunma kararı alarak projemizi başlatmıştık” şeklinde sözlerin sürdüren Başkanımız İrban, “ 13 farklı ülkeden 86 akademisyen, bilim insanı ve uzmanın katılımından oluşan, Bilim Kurulu ve farklı ülkeden gelen bildirilerle, oldukça geniş katılımlı olan bu kongrede ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Toplumun her kesimini kucaklayacak bir proje ile medresemizi  tekrar kazanmak, Atalarımızın, ecdadımızın misyonuna sahip çıkmak,  tekrar gün yüzüne çıkarmak adına hayata geçirdiğimiz bu projeyi ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Yine bu kongrede Çevre Düzenleme Ödülü ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı sahilinde yürüttüğü "Sahil Antalya Yaşam Merkezi" projesinin alması bizleri bir kat daha sevindirmiştir. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’i tekrar tebrik ediyorum. İlçemizde yapılmayanları yapmaya devam edeceğiz. Korkuteli Gerçekten Güzel Olacak” şeklinde konuştu.