Belediyemize muhteşem ödül

“Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi Sürdürülebilir Kentler ve Yerel Yönetimler” ödülü “Sinaneddin Medresesi Kentsel Koruma Projesi” ile Korkutelimize geldi.

Sinaneddin Medresesi Kentsel Koruma Projesi ile ödülün Korkuteli’ne gelmesini sağlayan Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Konsey Binası’nda düzenlenecek olan İDEALKENT Ödülünü almak için Fransa’ya  gideceğini ifade etti.

İRBAN, “ MUTLUYUZ”

27.10.2018 cumartesi günü, saat 10.00 -13.00 arasında Avrupa Konsey Binası’nda düzenlenecek olan İDEALKENT Ödül Töreni’nde, katılacak olan Belediye Başkanımız irban, “ Böyle bir ödüle layık görüldüğümüzden dolayı çok mutluyuz” dedi. Konuyla ilgi bir açıklama yapan Belediye Başkanımız İrban şunları söyledi. “ Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresinin, 13 farklı ülkeden 86 akademisyen, bilim insanı ve uzmanın katılımından oluşan Bilim Kurulunun ve şimdiye kadar 10 farklı ülkeden gelen bildirilerle, oldukça geniş katılımlı bu ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ GİBİ”

“Bilindiği gibi geçtiğimiz Ağustos ayı başlarında bir açıklama yaparak, Medrese ilçemizin en büyük değerlerinden biri  mutlaka ilçemize kazandıracağız demiştik” şeklinde sözlerini sürdüren Belediye Başkanımız İrban, “ Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bizde medresemizin millet kıraathanesi olarak kullanılması projesini başlatmıştık. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün de onayı alınarak kullanım amacı Yörük Müzesi’ne çevrilen ancak şu anda atıl durumda olan tarihi Medrese,  yeniden işlevlendirilerek kent’e kazandırılması amaçladık. Halkın en faydalı şekilde kullanımı ve kentte yaşayanların hayatlarına pozitif sosyal fayda sağlanması için yapılan yenileme projesi ile tarihi Medrese yapısı, bir nevi “yaşayan tarihi kültür ve sanat merkezi” haline getirilerek, halkın aktif olarak kullanımına sunulması için Millet Kıraathanesi yapılmasını hedefleyerek çalışmalarımızı başlatmıştık. Bu projemizi ödüle layık görüldü.Bu Ödülü Korkuteli adına almak için Fransa’ya gideceğim” şeklinde konuştu.