Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İRBAN, “Muhtarlarımızla et ve tırnak gibiyiz”

Korkuteli Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban 19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Dün saat 10.00’da ‘Muhtarlar Günü’ nedeniyle düzenlenen törene katılan başkan daha sonra Nur pastanesinde muhtarlara kahvaltı verdi.

Kahvaltıdan sonra muhtarlar günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yapan Korkuteli Belediye başkanımız Mimar Hasan Ali İrban şunları söyledi: “  Böyle önemli bir günde muhtarlarımızla birlikte olmanın mutluluğu yaşıyorum. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2015 tarihinde Muhtarlar ile yaptığı toplantıda 19 Ekim’in Muhtarlar günü ilan edildiğini duyurmuştu. Bu tarihten sonra 19 Ekimler muhtarlar günü olarak kutlanıyor. Bu önemli günde muhtarlarımızla birlikte olmanın mutluğunu yaşıyorum. Bilindiği gibi iki gün önce bizde muhtarlarımızla bir istişare toplantısı yapmıştık. İstişare toplantımız çok verimli geçmiş, karşılıklı fikir alışverişleri yapılmış, muhtarlarımızın istekleri masaya yatırılmış ve önemli kararalar alınmıştı. İki gün sonra muhtarlar günü nedeniyle yine beraber olduk. Muhtarlık sıradan bir görev değildir. Muhtarlar halk ve resmi kurumların arasında köprü vazifesi görmektedir. Seçildiği mahallede aileden sayılan birçok konuda danışılan ve görüşü alınan kişilerdir” dedi.

“Büyükşehir yasasıyla tüm mülga belde ve köyler mahalleye dönüştü. Bu nedenle Belediyelerle muhtarlar arasındakı bağlar farklı bir boyut aldı.Bazı hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından verilirken bazı hizmetlerde alt Belediyeler tarafından verilmeye başladı. Bu nedenle tüm muhtarlarımızla et ve tırnak gibiyiz.

Muhtarların siyaseti olmaz. Bizlerde bu göreve geldiğimiz gün parti rozetimizi çıkardık. Muhtarlık özveri siteyen, fedakrlık isteyen, sevgi isteyen zorlu bir görevdir. Bizler ve muhtarlarımız mahallemize ilçemize en iyi hizmeti, en hızlı şekilde getirmek için bu görevlerdeyiz. şeklinde açıklaması sürdüren Başkanımız İrban, “ Bu vesile ile muhtarlarımızın günü tekrar kutlar, hizmetlerinde üstün başarılar dilerim” dedi.