ESNAFLAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ MİMAR HASAN ALİ İRBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Korkuteli Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban Arasta Çarşısı 5. Blok esnaflarıyla kahvaltıda buluştu. 5.Blok esnaflarının düzenlediği kahvaltısına davet edilen Belediye başkanımız İrban, esnaflarla mini bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

ÖRNEK BİR ÇARŞI YAPABİLİRİZ

Bazı esnafların arasta çarşısı içinde bir proje yapılması gerektiğini söylemesi üzerine değerlendirme yapan Başkanmız İrban, “ Tabi yapılabilir. Zaten bu konu gündemimizde var. Güzel bir proje yapabiliriz. Bunu mülk sahipleri ile birlikte yapabiliriz çünkü belediyenin dükkan sayısı çok az. Buranın mülkiyet çoğunluğu şahıslarda” şeklinde konuştu.  Arasta çarşısında yapılabilecek projelere kısaca değinen Başkanımız İrban, “ Sizlerin oluru alınarak çok güzel projeler hayata geçirilir. Bunları geniş kapsamlı değerlendirmek gerekir. Bu işler ben yaptım oldu demekle olmaz. Biz yaptık oldu dememiz gerekir. Baştada belirttiğim gibi bu konu üzerinde çalışmalarımız var. Esnafı mağdur etmeden, olurunu alarak çarşımızı örnek bir çarşı yapabiliriz. Bunlar yapılamayacak hizmetler değil” dedi.

SICAK ASFALT ÇALIŞMASI DEVAM EDECEK

Yol ve Asfalt çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan irban, “ Sathi kaplama çalışmalarını bu sezon tamamladık ama önümüzdeki günlerde ilçe merkezinde sıcak asfalt çalışmaları yapacağız. Etap etap yaparak esnafı mağdur etmeyeceğiz. Yine 70 bin metrekare parke taşı ihalesi yaptık.Bazı mahallelerimizde yollar dar veya rampalı olduğu için parke taşı çalışmasını buralarda yapacağız” şeklinde konuştu.

YÖREX FUARINDA YERLİ ÜRÜNLER TANITILACAK

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, TOBB’nin desteğiyle bu yıl 9’uncusu  düzenlenecek olan  Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX)’e esnafları ve Korkuteli halkını davet eden Korkuteli Belediye Başkanımız Hasan Ali İrban, “ Önümüzdeki hafta YÖREX fuarına katılacağız. Dört gün sürecek fuarda ilçemizin değişik değerlerini sergileyeceğiz. Korkuteli’nin ürünü olan Mantar, meyve suları, tarhana, Fığla bardağı, Alafaradın Kilimi, İmecik Balı  gibi bir çok ürünü ve gıda maddesini sergileyerek en iyi tanıtımı yapmak istiyoruz. Açılışını sizlerle birlikte yapalım. Sizlerin aracılığı ile halkımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.

ESNAFLAR BELEDİYE BAŞKANIMIZ MİMAR HASAN ALİ İRBAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Başkanımız İrban’ın yapılan davete erken saatlerde geldiğini ve kendilerini birçok konuda bilgilendirdiğini söyleyen esnaflar, “ Davetimize katılan başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler. Bazı caddelerde hayata geçirilen parkmetre uygulamasının genişletilmesini isteyen esnaflar,  bu hizmeti çok yerinde bir hizmet olarak gördüklerini ifade ettiler. Bu uygulamanın tüm esnafı mutlu ettiğini, genişletip arasta içerisinde uygulamasını talep ettiler. İlçe merkezinde yapılan asfalt çalışmalarından da memnun olduklarını söyleyen esnaflar, “ Yapılan yolları beğeniyoruz. Önümüzdeki günlerde sıcak asfalt yapacağınızı söylediniz. Çalışmalarınızdan dolaya size ve ekibinize teşekkür ediyoruz” dediler.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİ BOZMASIN

Toplantıdan sonra kısa bir açıklama yapan Başkanımız İrban, “ Arasta Çarşısı 5. Blok esnaflarımız tarafından düzenlenen birlik beraberlik kahvaltısına katıldık. İlçede yapılan hizmetler ve esnaflarımızın isteklerini değerlendirdik. Güzel bir istişare oldu. Tüm esnaflarımıza hayırlı işler, helalinden bol kazançlar diliyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın “ şeklinde konuştu.