Korkuteli Belediye Başkanımız İrban, “ Bu toplantımız Milat olsun”

Korkuteli Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban Mahalle muhtarlarımız ile bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye düğün salonunda gerçekleşen istişare toplantısına mahalle muhtarlarımızın yanı sıra Korkuteli Belediye Başkan Yardımcılarımız, Birim Müdürlerimiz ve Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Toplantının başında bir konuşma yapan Başkanımız İrban, “ Sizler ve bizler en iyi hizmeti, en çok hizmeti yapmanın peşindeyiz. Bunun için bu görevlerdeyiz” dedi.

Mahalle muhtarlarımız bu tür genel toplantıların yapılmadığını ancak tüm muhtarlarımız bire bir görüşmelerin devamlı olarak  yapıldığını ifade eden Korkuteli Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban, “ Toplantılardan ziyade birebir konuşma yaptık. Birebir konuşmalarda muhtarlarımızın daha rahat olduğunu gözlemliyoruz. Ancak bu tür istişare toplantılarını ayda bir veya iki ayda bir yapalım. Hepimiz anlatacaklarımızı söyleyeceklerimizi bu toplantılarda dile getirelim. Durum böyle olunca falanca şunu demiş, filanca bunu demiş gibi sözleri ortadan kaldırırız. Hepimizin paydası aynı. Hepimiz elimizden gelen hizmetin en iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Belki bazı muhtarımızla ufak tefek sorunlar olmuş olabilir.  Ben bunları asla dikkate almıyorum. Sizlerde almayınız bir takım laflara asla itibar etmeyelim ve birlikte hareket edelim. Bizler bu ilçede yaşıyoruz ve bu ilçeye hizmet için buradayız. Bizler ve siz muhtarlarımız bir ekibiz. Bizler her türlü eleştiriye açığız. Muhtarın siyaseti olmaz. Bizlerde görev başında asla siyaset yapmayız. Yapılan hizmetler ortadadır” dedi.

İlçe merkezi ve diğer mahallelerdeki sorunların başında yol sorununun ilk sırayı aldığının altını çizen Başkanımız İrban, “ Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bir çok mahallemizde asfalt ve kilitli parke taşı çalışması yapıldı. Göreve gelirken bizlerden beklentilerin yüksek olduğunu biliyorduk. Bu bilinçle hareket ettik ve üç dört yılda yapılan asfaltı kısa sürede yaptık. Büyükşehirle koordineli olarak birçok yolumuz asfaltla buluştu. Daha önce sizlerinde büyük sıkıntı yaşadığınızı biliyoruz. Çünkü bazı yolların Büyükşehire bazı yolların Korkuteli Belediyemize ait olduğu söyleniyordu, yayla yolları ve ova yollarının durumu ortadaydı. Biz göreve gelince senin benim sözü rafa kalktı ve Büyükşehirle ortak hareket ederek hizmeti getirdik” şeklinde konuştu.

“Göreve geldiğimizde asfalt ihalesi bile yapılmamıştı” şeklinde sözlerini sürdüren Başkanımız İrban, “ 3 Milyon tutarında kredisi çıkan asfalt ihalesinin yapılmadığını gördük. Haziran ayı meclisine getirdik ve hemen asfalta başladık. Ortada bir Küçükköy yolu vardı. Bizden önceki başkan buraya sıcak asfalt yapacağız demiş ama burayı biz asfalt yapsak eldeki 3 milyon bu yola gidecekti. Başka mahallemize çivi bile çakamayacaktık. İkili görüşmeler sonunda ve yapılan protokolle buranın asfaltını Elhamdülillah Büyükşehir Belediyemiz yaptı. Menderes Başkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde Küçükköy mahallemizdeki bu yolumuzda kaldırım ve bordür çalışması yapacağız” dedi.

3 milyonluk kredinin yeterli olmadığını bu yüzden 7 milyon için daha yetki istediklerini ifade eden Başkan İrban, 3 milyon’u sathi kaplama asfalt ve 4 milyon sıcak asfalt için ayırdık. Sathi kaplama asfaltı bu sezon için tamamladık çünkü biz yayla memleketindeyiz. Bundan sonra dökülen asfalttan verim alınmaz. Bunun için sathi kaplama asfalt önümüzdeki yıl çok erken başlayacak.Geçen hafta sıcak asfalt ihalesini yaptık. Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde Korkuteli tarihinde görülmemiş sıcak asfalt çalışmalarına başlayacağız. Sıcak asfalt soğuktan etkilenmediği için rahatlıkla dökebileceğiz” şeklinde konuştu.

Yine kısa sürede 80 bin m2’ye yakın kilitli parke taşı döşemesi yapıldığını açıklayan başkan İrban, “ Bazı mahallelerimizde yollar dar ve rampalı olduğu için buralara kilitli parke taşı yaptık. 80 bin m2’ye yakın kilitli parke taşı yapıldı. Önümüzdeki günlerde 70 bin m2 daha kilitli parke taşı ihalesi yapacağız. Kendi ekiplerimiz ve ihale yoluyla üç dört bölgede birden çalışma devam edecek. Hep beraber konuşalım görüşelim değerlendirelim. 2019 programını birlikte yapalım. Yapılan yollar hepimizidir ”dedi.

Toplantımıza birkaç muhtarımız dışında tüm muhtarlarımızın katılmasından dolayı çok mutlu oldum. Tekrar söylüyorum hepimiz hizmet için buradayız. Ne benim ne başkan yardımcılarımın, ne birim müdürlerimiz ve meclis üyelerimizin herhangi bir muhtarla problemi olamaz. İkili ilişkilerde kopukluklar oluyorsa bunları görüşerek düzeltiriz. Bu toplantımız milat olsun .Birlikte olalım.Bir olalım.Diri olalım. Yaptığımız hizmetleri çoğaltalım. Hep birlikte yapılmayanları yapalım ” dedi.

Daha sonra Muhtarlar istek talep ve önerilerini söylediler. Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeşiloba Mahalle Muhtarı Ahmet Uysal ilk sözü alarak şunları söyledi: “ Başkanım bizim isteklerimiz belli, sizin imkanlarınızda belli. Yıllardır arada kalmıştık. Ova yollarını ve yayla yollarını bile ayıramamıştık. Biliyoruz sizler sadece ilçe merkezine değil 58 mahalleye hizmet götürüyorsunuz. El birliği ile en iyi hizmeti en kısa sürede getirelim” dedi. Bunun üzerine Başkan İrban bu tür toplantıların her ay yapılarak hangi hizmetlerin yapıldığını, hangi hizmetlerin planlandığını masaya yatıralım. Herkes bilgi sahibi olsun” dedi.

Dernek Başkanı Uysal, muhtarların isteklerini bir dilekçeyle Belediye Başkanlığına iletmelerini söyledi. Bu teklifi yerinde bulundan Başkan İrban, iletilen istek ve görüş dilekçelerini muhtarlarla bir araya gelerek değerlendireceklerini ve gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi. Muhtarlar, Başkan İrban ve ekibi topluca yemeğe gitti ve  sonrasında  Korkuteli Esnaf Odası Başkanlığı tarafından yapılan Ahilik Korteji ve aşure etkinliğine katıldılar.