Zabıta’dan Fiyat ve Yerli Logo denetimi

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu'na istinaden ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren işyerlerinde denetim ve kontrol çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz esnafları denetledi. Son zamanlarda meydana gelen fiyat dalgalanmalarından dolayı denetimlerini sıklaştıran ekipler vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmaması için gerekli uygulamaları yaptığı ifade edildi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediyemiz Zabıta Müdürü Nazmi Bilgin şunları söyledi: “ Ülke genelinde son zamanlarda döviz kurlarındaki hareketliliği baha ederek bazı haksız kazançlar elde edildiği gözlenmektedir. Bu konuda ilçemizde gerekli denetimleri yaparak vatandaşın mağdur olmasının önüne geçiyoruz. Denetim sonuçlarını Antalya Ticaret İl Müdürlüğüne Rapor ediyoruz. Denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek “ dedi.

Yerli ürün logo denetiminde yapıldığı belirten Bilgin, “ Bilindiği gibi Üretim yeri Türkiye olan ve perakende olarak satışa sunulan ürünlerde ‘Yerli Üretim’ logosu kullanımı 15 günlük geçiş sürecinin ardından geçtiğimiz haftadan itibaren zorunlu hale geldi. Logosunun  haksız ve yersiz olarak mevzuata aykırı şekilde kullanımının tespiti halinde, ilgililer hakkında fiyat etiketine ilişkin aykırılıklar için idari para cezası uygulanacak” şeklinde konuştu.