Belediyemiz tarafından hayata geçirilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. Belediyemize  ait eski Soğuk Hava Deposu Fen İşleri Kademesi yanında hizmete giren Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban, “ Bizim ceddimiz büyüklerimiz cami inşa ederken  yağmurda, kışta kuşlar zarar görmesin, orada ısınsınlar diye duvarlarına kuş evleri yapmışlardır.Bu destur ve bilinçle hareket etmemiz gerekir. Dünya Hayvan Hakları Koruma gününde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dün gerçekleşen Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden Korkuteli Kaymakamlığı'na atanan ve geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Ömer Çimşit, Korkuteli Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Ahmet Bedir, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Manavoğlu ve Recep Şahin, Belediye Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ve İlçe Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Tülay Yıldız, MHP Korkuteli İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Uçar, İlçe Yönetimi, Ülkü Ocakları Başkanı Alper Yurt, Korkuteli Muhtarlar Derneği Başkanı  Ahmet Uysal ve  bazı Mahalle Muhtarları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Korkuteli Esnaf Odaları Başkanı Fahrettin Özbek, Korkuteli İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü Mustafa Ünlü, Korkuteli Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Emre Mutlu, Korkuteli Belediyespor Başkanı Muharrem Yavuz, İmrahor İstiklal Ortaokulu Öğrencileri,Okul Müdürü Utku Kökden ve öğretmenler katıldı.

Belediyemiz personellerinden Veteriner Hekim Durmuş Karadağlı’nın açılış konuşması, öğrencilerin şiir okumaları, Başkanımız İrban’ın konuşmasından sonra açılış kurdelesi kesildi. Belediye Başkanımız İrban konuşmasında şunları söyledi: “ Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Belediyecilik sadece yol, kaldırım, altyapı ve temizlik gibi hizmetleri vermek değildir. Bu hizmetlerin yanı sıra sosyal hizmetler, sosyal aktiviteler belediyeciliğin olmazsa olmazlarındandır. İlçemiz coğrafi yapı itibarıyla Dörtyol kavşağında olup küçük Afyon olarak adlandırılan bir konumdadır. Sokak hayvanları yıllardır hem halkımız tarafından şikayet konusu oldu, hem de hayvanların yaşam alanlarında sıkıntılar yaşandı. İlçemizde çok değerli hayvan sever dostlarımız var. Onlar bu güne kadar kendi gayretleri ve ikili ilişkileriyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. İlk göreve geldiğimiz günlerde bizleri ziyaret ettiler ve bu konudaki sorunları dile getirdiler. Sorunlar bizde biliyorduk o gün kendilerine sorunu bildiğimizi bu konuda somut adımlar atacağımızı söyledik. Genç dinamik bir veteriner arkadaşımız olmasına rağmen fazla bir şey yapamıyorduk. Şuan küçük çaplı operasyonların yapılabileceği, ilk müdahalelerin yapılabileceği, laboratuar ve rehabilite bölümünün olduğu bir yer yaptık. Bu hizmeti yapmak bize nasip oldu” dedi.

“Bundan sonra hep beraber duyarlı davranıp sokak hayvanlarına sahip çıkma konusunda daha gelişmiş hizmetler yapacağız. Bunu el birliği ile başaracağız” şeklinde sözlerini sürdüren Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban, “ Bizim ceddimiz büyüklerimiz cami inşa ederken  yağmurda, kışta kuşlar zarar görmesin, orada ısınsınlar diye duvarlarına kuş evleri yapmışlardır. Bu destur ve bilinçle hareket etmemiz gerekir. Dünya Hayvan Hakları Koruma gününde Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.