30. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri Çarşamba günü akşamı iki konserle devam etti. İlk olarak sahne alan Bakü Doğumlu Azeri Türkücü olan sanatçı Azerin Korkutelililere unutulmaz saatler yaşattı. Azerin verdiği konserin arasında sık sık belirttiği Türklük sevgisi,Türk Milletine,Türkiye Cumhuriyeti Başkanına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine övgü dolu sözleri ve Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine ilişkin “İki Devlet Tek Millet” gibi sözleri alanda bulunan herkesi duygulandırdı. Azerin konserinden sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban, 2 Eylül Pazar günü yapılacak olan yağlı güreşler ve onun kapsamında yapılan etkinlikler nedeniyle belediyenin kasanında para çıkmayacağını ifade ederek güreş severlere, hayır severlere ve sponsorlar gönülden teşekkür ettiğini belirtti. “İşim gereği 2 yıl kardeş Azerbaycan’a gittim geldim. İki devlet bir millet desturunu orada gördüm” diyen Belediye Başkanımız İrban, “Bu Muhteşem geceye katılan sanatçılarımıza ve misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun istek üzerine konserini uzatarak iki saate yakın sahnede kalan Azerin’e Başkanımız İrban ve Güreş ağası Hamdi Sarıca birer plaket takdim ettiler. Plaket ve hediyeler vermek üzere sahneye çıkan İrban’a  Azerin “Türkiyem” şarkısına eşlik etmesini istedi.  Başkan İrban ünlü sanatçıyı kırmayarak elinde bayrakla birlikte “Türkiyem” şarkısını söyledi. Azerin’den sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı sahne aldı. Ünlü ses sanatçısı Esat Kabaklı, birbirinden güzel söylediği türküler ile büyük alkış aldı. Kendi bestelerine ağırlık verdiği konserini tamamlayan sanatçı Kabaklı’ya Azerin’de olduğu gibi Belediye Başkanımız  ve Güreş ağası Hamdi Sarıca birer plaket  ve hediye takdim ettiler.