Korkuteli Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezi öğrencileri, Kurum Müdürü ve öğretmenleri Belediye Başkanımız Mimar Hasan Ali İrban’ı makamında ziyaret ettiler.
“Her insanı, her kurumu ilgilendiren meseledir”
Kendisine yapılan ziyaretten memnunluk duyan ve Başkanlık makamını engelli öğrencilere veren Başkanımız İrban şunları söyledi: “ Şahsımı çok çok memnun eden bir ziyarette bulundunuz. İnşallah önümüzde günlerde bizlerde kurumunuzu ve öğrencilerinizi ziyaret edeceğiz. Ülkemizde ve Dünya’nın birçok ülkesinde 10-16 Mayıs tarihleri arasında engelliler haftası kutlanıyor. Engelliler konusu insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Hepimizin potansiyel birer engelli adayı olduğunu asla unutmamamız gerekmektedir. Bu mesele her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir” dedi.
Sorumluluk almalarını mümkün kılmak,
“Bu bağlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları, gerekse sivil toplum örgütleri meseleyi bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılamalıdır” şeklinde sözlerini sürdüren Başkan İrban, “Biz inanıyoruz ki, engelli kardeşlerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak, onların toplumla daha da bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onlarında toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir ” şeklinde konuştu.
“Örnek teşkil edelim”
Korkuteli Özel Umut ve Rehabilitasyon merkezi kurucu müdürü Bayram Serik yeni hizmete sunacakları eğitim binasının yakınında Belediye tarafından ayrılan bir park alanı olduğunu ve buranın engelli parkı yapılmasını talep ettiklerini söyledi. Engelli parkı talebine büyük bir hassasiyet gösteren Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ali İrban, böyle bir hizmeti seve seve yerine getireceklerini belirterek, “Böyle bir parkı yaparak hizmete sunmayı bizlerde isteriz. Kurum olarak gerekli araştırmayı ve tespitleri yaparak engelli parkı yapılmasını sağlayıp güzel bir örnek teşkil edelim” dedi.