Korkuteli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kamu alanlarına, boş arazilere ve sanayi sitesi çevresinde terk edilen hurda araçlar hakkında uyarılarda bulundu.

Terk edilmiş hurda araçların tehlike ve çevre kirliliği yarattığını ifade eden Korkuteli Belediyesi Zabıta Müdürü Nazmi Bilgin  terk edilmiş hurda araç sahiplerinin tespit edilerek gerekli uyarıları yaptıklarını ifade ederek, uyarıları dikkate almayanlara  cezai işlemin uygulanacağını söyledi.

Zabıta Müdürü Bilgin, ilçe sınırları içerisinde terk edilmiş araçlar konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Ekipleri Belediye sınırları içerisinde sahipleri tarafından terk edilen, özellikle sanayi sitesi ve çevresindeki hurda araçları tespit ederek, bulundukları yerden kaldırmaları yönünde uyarılar yapılıyor. Ayrıca bu konuda Belediyemiz ses yayın cihazından anonslarda yapılıyor. Adres bilgilerine ulaşılan hurda araç sahiplerine tebliğ yapılarak uyarıyoruz” dedi.

Uyarılara rağmen verilen süre zarfında Araçlarını kaldırmayan araç sahiplerine 5326 sayılı kabahetler kanunu uyarınca 658 tl  para cezası uygulanacağının altını çizen Bilgin, “ Çürümeye bırakılan, içinde her türlü haşere, fare gibi zararlının barındığı, bu araçların , zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğunu, ayrıca her an patlama ve yanma tehlikesinin bulunmaktadır. Ayrıca çevre kirliliği oluşturmaktadır.  İlgili vatandaşlarımızın cezai işleme maruz kalınmaması  için hurda  araçları kaldırması gerekiyor” şeklinde konuştu.