Pazartesi günü yapılan Belediyemiz Meclis Toplantı Salonunda Gerçekleşen Yeni İmar Yasası toplantısına Belediye Başkanımız Sayın  Hasan Gökce, Belediye Başkan Yardımcılarımız Hasan Önal ve Süleyman Memioğlu’da katıldı.

İlçemizde hizmet veren Mimar, Mühendis ve Yapı Müteahhitlerini katıldığı toplantının başında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Sayın Hasan Gökce şunları söyledi: “ Sayın misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Yeni imar yasasında yapılan değişim mevzuatını sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. İmar ve Şehircilik Müdürümüz Sadık Önal ve teknik personelimiz son değişiklikler hakkında sizleri bilgilendirecekler” dedi.

İnşaat sektörünün önemine değinen Başkanımız Gökce, “ İnşaat sektörünün ülkemizin lokomotif sektörlerinin birisi olduğunu biliyoruz. İlçemizde bu konuda özel bir değere sahiptir. Geçtiğimiz yıl Antalya’nın 19 ilçesi arasında en fazla ruhsat veren 2.ci ilçeydik. Geçen yıl 559 ruhsat verdik. Bu yıl şuana kadar bu sayı 548’e ulaştı. Yılbaşına kadar da devam edecek. Arkadaşlarımız  yeni yasayla ortaya çıkan avantajlar ve dezavantajları sizlere aktaracaklar. Toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

Dün Saat 13.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürümüz Sadık Önal yeni yönetmeliğin yapılaşma noktasında getirdiği yenilikler ve eski yönetmeliklerle karşılaştırılmasını yaptı. Ayrıca İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün iş ve işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Önal’ın verdiği brifing ‘den sonra   toplantıya katılan konuklar yapılan değişiklikler de kafalarına takılan soruları yönelttiler. Soru cevap şeklinde devam eden toplantının verimli olduğu ifade edildi. Katlımcalar bu toplantının önemine değinerek Belediye Başkanımız Hasan Gökce, İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Sadık Önal ve personele teşekkür ettiklerini belirttiler.

Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dr. Sadık

“Korkuteli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 03.07.2017 tarihi itibariyle 3 ay süreyle uzatılan ve 01.10.2017 tarihinde yürürlüğe giren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği nedeniyle Kuruma yapı ruhsatı başvurusu bulunan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için yoğun bir dönem geçirdi. 29.09.2017 tarihi itibariyle 550 yapı ruhsatı düzenlendi” dedi